Волинь Новини

“Вагому роль грає оточення”: випускник з Волині розповів, як вдалося набрати 600 балів на НМТ

Ковельчанин Олег Пінчук — один з трьох волинян, які за результатами основної сесії Національного мультипредметного тесту набрали по 600 із максимальних 800 балів з 4 предметів.

Читайте також: «За місяць до його смерті на подвір’я почали прилітати лелеки»: спогади вдови про захисника з Волині

Суспільному випускник Ковельського ліцею імені Олени Пчілки розповів, як готувався до тестування і кому завдячує таким результатом. Свій навчальний заклад Олег називає одним із найліпших в місті. Каже: успіх на НМТ — це систематичне навчання впродовж одинадцяти років.

“Недооцінювати вклад педагогів в мій розвиток я не можу. Проте абсолютно правильно і варто зазначити, що в 11 класі за мною стояла велика команда репетиторів”, — говорить хлопець.

Зі слів Олега Пінчука, найшвидше він написав англійську, більше часу пішло на розв’язання тестових завдань з математики. Додає: на НМТ думав над вирішенням завдань усі 4 відведені на тестування години.

Випускник Ковельського ліцею імені Олени Пчілки Олег Пінчук набрав 600 балів на НМТ
Випускник Ковельського ліцею імені Олени Пчілки Олег Пінчук. Суспільне Луцьк

Двохсотбальні результати волинянин отримав з української мови, математики та англійської. Найважче далася історія, за результатами тесту отримав 191 бал.

“Я готувався до НМТ з усіх чотирьох предметів і коли мене вітають, я глибоко в душі відчуваю, що трішки не вистачило тих 9 балів, але це теж непоганий результат. Насправді тест з історії був важким”, — зазначив Олег Пінчук.

Як розповіла Суспільному класна керівниця Людмила Самчук, Олег — завжди старанний та уважний. Був старостою класу та президентом ліцею. З її слів іншого результату на НМТ від хлопця і не очікували.

“12 червня я отримую есемеску на телефон, де Олег пише: “Я здав історію на 191, а далі три двухсотки. Дякую вам за наставництво”, — пригадує Людмила Самчук. — Він зростав з олімпіад юніорів, ці олімпіади показували на те, що у нього є можливість отримати результат”.

Вчителька Ковельського ліцею ім. Олени Пчілки Людмила Самчук
Вчителька Ковельського ліцею імені Олени Пчілки Людмила Самчук. Суспільне Луцьк

Крім навчання хлопець захоплювався бальними танцями – долучився до постановки танцю на випускний. Куди вступатиме, ще вирішує. Навчання у ліцеї він закінчив із золотою медаллю.

Довідково: загалом на НМТ на Волині було зареєстровано майже 11 тисяч учасників. 88 із них отримали 200, 400 або 600 балів. Найбільше 200-бальних результатів волиняни мають з таких предметів: математика (35 учасників), українська мова (28 учасників) та англійська мова (23 учасники).

Читайте також наші новини у Facebook