Новини

Українці у Люксембурзі провели мітинг-перформанс у пам’ять про жертв ракетних атак РФ

У Люксембурзі, на площі Клерфонтен, асоціація українців LUkraine організувала мітинг – перформанс у пам’ять про вбитих унаслідок останніх ракетних атак РФ українців.

Читайте також: На війні з ворогами поліг захисник з Луцька

Про це пише Укрінформ.

Під час перформансу кількадесят людей у “скривавленому” одязі лягли на бруківку, символізуючи жертв атак у Києві, Кривому Розі, Дніпрі та інших містах. Учасники називали ім’я кожного вбитого і розповідали його історію.

“Ми хотіли показати, що це не якісь там абстрактні цифри кількості загиблих. Ми називали кожного лікаря, кожну дитину, і людина, яка ототожнювала себе з цією жертвою, підіймалася, щоб місцеві розуміли, що це є особи. Ми розповідали про кожну долю. Я сподіваюся, що це зачепило місцевих”, – сказала ведуча акції Марія Колесник.

Учасники також намагались донести думку, що всі українці, де б вони не були, залишаються єдиною нацією, яка продовжує допомагати і працювати для України.

“Кожен із нас — це краплинка великої нації, яка зараз, коли боляче, стає в Києві пліч – о пліч, щоб допомагати розбирати завали, передавати воду. Ми так само маємо робити все, щоб протидіяти тому, що чинить Росія, показувати про це світові”, – вважає Колесник.

Читайте також наші новини у Facebook