Волинь Новини

Працівників «Волиньобленерго» звинувачують у порубці дерев на 240 тисяч гривень

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду розглянув скаргу Акціонерного товариства «Українська залізниця» на бездіяльність посадових осіб Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області щодо невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте також: – Головна ціль Білорусі – це Рівненська АЕС, – командир протитанкового батальйону

Про це йдеться в ухвалі суду, 8 липня передає Район.Рожище.

Як зазначено у матеріалах справи, незаконно вирубали 15 дерев поблизу села Переспа Рожищенської громади

4 червня представник АТ «Українська залізниця» звернувся до Ківерцівського районного суду зі скаргою на бездіяльність посадових осіб Луцького РУП ГУНП у Волинській області щодо невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Регіональна філія «Львівська залізниця» ще 15 квітня звернулась до правоохоронців із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Залізничники 12 квітня виявили факт незаконної порубки 15 дерев, яку вчинили працівники Рожищенського відділення «Волиньобленерго».

Як йдеться у документі, внаслідок незаконної самовільної порубки державі завдали шкоди на 240 034 гривні. Шкоду обрахували на підставі «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу».

«Листом начальника відділу поліцейської діяльності №1 (м. Рожище) Луцького РУП ГУНП у Волинській області повідомлено заявника ВСП «Львівська дистанція захисних лісонасаджень» регіональної філії «Львівська залізниця» про відсутність підстав для внесення відповідної інформацію щодо вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 246 КК України до ЄРДР. Розгляд матеріалів припинено на підставі ст. 15 ЗУ «Про звернення громадян» та ч. 2 ст. 11 КК України», – зазначено в ухвалі.

Представник Укрзалізниці просить поновити термін на звернення до слідчого судді зі скаргою та визнати бездіяльність посадових осіб Луцького РУП ГУНП у Волинській області, що полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.

Зрештою суддя ухвалив зобов’язати відділ поліцейської діяльності №1 (місто Рожище) скерувати заяву начальника Відокремленого структурного підрозділу «Львівська дистанція захисних лісонасаджень» від 15 квітня та матеріали перевірки до відділення поліції №1 (місто Ківерці).

Також зобов’язати уповноважену особу відділення поліції №1 (місто Ківерці) внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення.

Читайте також наші новини у Facebook