Волинь Новини

Мобілізація чоловіків з третьою групою інвалідності: адвокати звертають увагу на важливий нюанс

Адвокати зазначають, що особи з будь-якою групою інвалідності мають відстрочку від служби: їх не можуть призвати примусово.

Читайте також: В операційних “Охматдиту” вдалося врятувати всіх, у відділенні токсикології є загиблі: Ляшко

В Україні зазнали змін правила щодо мобілізації. Зокрема, це стосується і відстрочки від призову на військову службу.

ТСН.ua розбирався у нюансах мобілізації чоловіків з третью групою інвалідності.

У статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, вказано, які категорії осіб не підлягають призову. Там також вказана інформація, яка стосується чоловіків з інвалідністю.

Мобілізація з третьою групою інвалідності

Фахівці адвокатського об’єднання “Бачинський та партнери” зазначають, що особи з будь-якою групою інвалідності мають відстрочку від служби. Правники вказують на важливий нюанс – таких осіб не можуть примусово призвати на службу.

“За новим законом мобілізація інвалідів першої, другої та третьої груп можлива тільки за їх власним бажанням – вони звільняються від військової служби, але можуть піти служити, якщо у них з’явиться таке бажання, за контрактом. Тобто, мобілізація людей з інвалідністю третьої групи не відбувається”, – пояснюють адвокати.

Варто зазначити, що третя група інвалідності встановлюється, якщо у людини є функціональні порушення в організмі помірної тяжкості, які зумовлені певною хворобою або травмою. Підставою для надання цього статусу є часткове обмеження життєдіяльності особи.

Читайте також наші новини у Facebook