Волинь Новини

Заступниця Шацького голови Ольга Сахарук йде з посади через цькування депутатів

Заступниця Шацького селищного голови Ольга Сахарук вже написала заяву на звільнення і піде з посади в кінці липня або на початку серпня.

Читайте також: Внаслідок російського удару по «Охматдиту» поранена дитина з Рівного

Про це в інтерв’ю виданню Район.Шацьк повідомив секретар селищної ради Богдан Тимошук.

Причиною цього став тиск і цькування з боку частини депутатів ради – заявив Тимошук.

«Ольга Петрівна сказала, що не хоче цього цькування постійного на сесії, цих образ – і прийняла рішення йти з посади. Але попросила у голів фракції можливості довести до кінця деякі проєкти. Піде з посади десь в кінці липня чи на початку серпня» – розповів секретар ради.

Раніше з тої ж причини з посади пішов керуючий справами Олександр Бебко. Депутати вимагали звільнення цих посадовців бо, мовляв «це пенсіонери, а другий аргумент – війна, треба економити гроші на їх зарплаті» – пояснив Богдан Тимошук.

«Згідно зі статтею 2 Кодексу законів про працю забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці за расою, кольором шкіл і ВІКУ. В інших законах теж сказано, що громадяни похилого віку мають право на працю на рівні з іншими. Забороняється відмова у прийнятті на роботу і звільнення працівника з мотивів досягнення пенсійного віку. Тобто ці дії депутатів мають ознаки цькування – систематичних і тривалих умисних дій роботодавця (а депутати – це роботодавці!) щодо своїх працівників» – заявив Тимошук.

Читайте також наші новини у Facebook