Волинь Новини

Заступник міського голови Ірина Чебелюк взяла участь у форумі громад Волині «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція»

5 липня, у селі Брище Луцького району відбувся форум громад Волині «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція», організований комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за сприяння та підтримки USAID.

Читайте також: Зеленський поспілкувався з новим прем’єр-міністром Великобританії: що обговорювали

 
 

Участь у заході взяли Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, народні депутати України, представники районних та обласних військових адміністрацій та місцевих рад з різних регіонів України. Луцьку міську територіальну громаду на форумі представляла заступник міського голови Ірина Чебелюк.

 
 

Окремі спікери долучилися до розмови й у режимі відеоконференції.

Учасники заходу обговорили питання:

– Євроінтеграція. Міжнародне територіальне співробітництво на прикладі співпраці між громадами України та Литовської Республіки.

– Децентралізація: актуальний стан реформи та законодавчий вектор її подальшого розвитку.

– Післявоєнні виклики: основні орієнтири та моделі організації публічної влади на місцях у перехідний період.

У дискусіях йшла мова про законопроєкти, спрямовані на удосконалення законодавчої діяльності органів місцевого самоврядування, перспективи участі органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві, зокрема у проєктах і програмах Європейського Союзу, а також про пов’язані з цим виклики.

 
 
 

Читайте також наші новини у Facebook