Волинь Новини

Збитки на 7 млн.грн: на Волині оголосили підозру посадовцям лісового господарства

За фактом незаконної порубки дерев на 7 мільйонів гривень на Волині оголосили підозру посадовцям лісового господарства.

Читайте також: Коли в Україні почне спадати спека: синоптикиня назвала дати

Йдеться про вирубку дерев на території Маневицького та Колківського лісових господарств, повідомили 2 липня у Державному бюро розслідувань (ДБР).

За даними слідства, створив злочинну групу власник деревообробного підприємства. Він залучив до співпраці водія і трьох лісничих лісгоспів, один з яких нині очолює підприємство на Рівненщині. Їх викрили торік у грудні.

“Посадовці лісових господарств підбирали ділянки та під виглядом законних робіт вирубували дерев значно більше, аніж було передбачено дозволами. Далі деревину перевозили на підприємство, обробляли й згодом продавали в Україні та за кордон”, — зазначили у ДБР.

Відомо, що з вересня по листопад 2023 року на територіях Маневицького та Колківського лісових господарств було незаконно зрубано 337 сосен, збитки довкіллю склали майже 4, 2 млн грн. Незаконно рубали також дуби та дерева інших цінних порід. Загальні збитки слідство оцінює у 7 млн грн.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Як повідомили у прокуратурі Волинської області, на вилучену під час обшуків деревину наклали арешт. Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Читайте також наші новини у Facebook