Волинь Новини

Малина по 100 гривень, цукор по 35: скільки у Луцьку коштуватиме приготувати варення або джем

На ринках Луцька вже можна купити не тільки традиційні фрукти та ягоди: абрикоси, вишні, малину, аґрус, чорницю, а й менш звичні – інжир, персик, нектарин. Розпал фруктово-ягідного сезону – це час приготування домашніх варення, компотів та джемів.

Читайте також: Літо у Луцьку на початку 80-х (Ретрофото)

Щоб дізнатися скільки у цьому році коштуватимуть власноруч приготовлені на зиму смаколики та, чи не дешевше придбати у магазині готову консервацію, репортерка Район.Луцьк прогулялася по місцевому ринку.

Північний ринок

Північний ринок
Персики

Персики

Трохи знизилися ціни на чи не найдорожчу ягоду – лохину. Так, за 300 грамів ягоди доведеться заплатити – 80 гривень. Літр чорниці обійдеться покупцеві у 100 гривень. Вартість малини поки тримається на рівні 35 – 50 гривень за пів літри. За  таку ж кількість аґрусу чи смородини просять 20 гривень. У порівнянні з минулим місяцем, виросла вартість полуниці. За кілограм ягоди продавці просять 120 гривень.

Ягоди на Північному ринку

Ягоди на Північному ринку
Аґрус та абрикоси

Аґрус та абрикоси

На ринку важко найти вишню, лише в одному місці фрукти продавали по 50 гривень за літр. Продавці нарікають, що через вчорашній сильний вітер та зливу не вдалося зібрати вишні на продаж.

Кілограм  черешні, за який ще декілька тижнів тому правили 80 – 100 гривень, зараз коштує від 120 до 250 гривень. За словами продавців, черешню на ринок Луцька привезли з Молдови.

Черешня та лохина

Черешня та лохина

Чи не найдорожчим фрукти, які продають на ринку,  виявилися персики та нектарини. Їх вартість коливається  від 100 до 150  гривень за кілограм. Кілограм абрикосів у середньому коштує 70 – 100 гривень, хоча на прилавках можна побачити і фрукти вирощені у власних садках, які продають по 50 гривень. Слива та алича коштує 50 – 60 гривень.

Абрикоси та персики

Абрикоси та персики
Ціни на фрукти

Ціни на фрукти

 

Абрикоси та сливи

Абрикоси та сливи

 

У розпал сезону трохи збільшилася вартість цукру, кілограм коштує 35 – 36 гривень. Літрові банки для консервації продають за 15 – 37 гривень, півлітрові – за 10 гривень. Ціна залежить від того, чи пристосована ємність для багаторазових кришок. Банка, яку можна закрити кришкою без спеціального ключа, коштуватиме дорожче. Вартість упаковки з 70 кришок коливається від 100 до 150 гривень.

Абрикоси та сливи

Абрикоси та сливи

 

За підрахунками, літр власноруч приготовленого та улюбленого всіма варення з малини у цьому році обійдеться від 130 до 150 гривень, в залежності від рецепту та без урахування вартості газу, а літр джему з абрикосів коштуватиме, які мінімум у 107 гривень.

Ціни на варення та джем у супермаркеті

Ціни на варення та джем у супермаркеті

Для порівняння, у супермаркетах міста  продають 350 грамів варення з полуниці чи малини, приготовленого на заводі, по акційній ціні за 60 – 70 гривень.

Читайте також наші новини у Facebook