Волинь Новини

На Волині створять мандрівну карту для незрячих

На Волині створять мандрівну карту для незрячих, яка відтворюватиме туристичний маршрут “Via Regia”. Інклюзивний продукт передадуть Володимирському історичному музею імені Омеляна Дверницького.

Читайте також: У мешканки Горохівського краю з банківської картки зникли гроші

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація (ОДА).

На карті будуть зображені найцікавіші історичні об’єкти — середньовічні фортеці, палаци, колишні маєтки вельмож, сучасні музеї. Проєкт реалізовуватиме ГО “Регіональний центр розвитку “Тріада” за підтримки Українського культурного фонду.

“У рамках проєкту команда візуалізує Via Regia для незрячих і слабозорих, виготовивши тактильну карту з деталізованим і збільшеним зображенням історичних об’єктів. Інформація буде адаптована для сприйняття людей із вадами зору та буде озвучуватися аудіогідом”, — розповіла керівниця регіонального центру розвитку “Тріада” Тетяна Кушнірук.

За словами Тетяни Кушнірук, Via Regia або Королівський шлях — це найстаріший та найдовший сухопутний зв’язок між Східною і Західною Європою, що існує вже понад 2000 років і поєднує 8 європейських держав, серед яких і Україна. В сучасній формі, говорить, шлях існує як Європейський транспортний коридор E40.

Такі мандрівні карти передадуть в музеї малих громад Волинської, Рівненської та Житомирської областей, аби формувати там інклюзивний простір, доступний для людей із порушенням зору, додає керівниця регіонального центру розвитку “Тріада”.

Читайте також наші новини у Facebook