Новини

СБУ «накрила» ділків з Рівненщини, які хотіли переправити ухилянтів закордон

Співробітники Служби безпеки регіону встановили двох зловмисників, які допомагали чоловікам призовного віку покинути територію України без законних на це підстав.

Читайте також: У мешканки Горохівського краю з банківської картки зникли гроші

– Вартість їхніх «послуг» становила від 3500 то 4500 доларів США, сума залежала від терміновості та матеріальних можливостей «ухилянта», – розповідають в обласному управлінні СБУ.

 

 

За даними слідства, організаторами виявились двоє жителів Рівненської області, які через посередників шукали «клієнтів».
Один з чоловіків на власному автотранспорті перевозив призовників до Чернівецької області, де останнім надавав детальну схему місцевості та маршрут, яким необхідно було слідувати пішим ходом.

– При цьому, «ухилянтам» необхідно було чітко дотримуватися інструкцій та настанов, щоб не потрапити в поле зору українських прикордонників.
 
Як додають в обласній прокуратурі, одного із зловмисників – 20-річного жителя області, затримали «на гарячому» на автостоянці поблизу торгового центру у Рівному – під час отримання 3500 доларів США від «клієнта».
Тривають слідчі дії.

Читайте також наші новини у Facebook