Волинь Новини

На Волинь із Харківщини евакуювали ще 11 дорослих і 23 дитини

29 червня на залізничному вокзалі у Ковелі на Волині зустріли четвертий за рахунком евакуаційний потяг із Харківської області.

Читайте також: У Луцьку студенти зустрілись з представниками НАЗК

Як повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій області, прибули 34 людини: 11 дорослих і 23 дитини.

Пасажирів евакуаційного потяга зустріли рятувальники та волонтери.

За даними Харківської обласної військової адміністрації, серед евакуйованих, які прибули на Волинь — є сироти та позбавлені батьківського піклування діти. Їх евакуювали з Вовчанської, Богодухівської та Куп’янської територіальних громад.

Дорослих та дітей тимчасово поселять в санаторії поблизу Шацьких озер.

Що відомо про евакуацію з Харківщини на Волинь

Перший потяг з Харківської області прибув на Волинь 26 травня 2024 року. Тоді прибули 17 прийомних родин. Для 75 людей, серед яких пів сотні дітей, організують безплатне поселення й перебування в області на три місяці.

9 червня на Волинь прибув другий евакуаційний потяг. З населених пунктів Вовчанської, Шевченківської, Кіндрашівської, Золочівської та Вільхуватської територіальних громад Харківщини прибули 30 дітей і їх прийомні батьки та опікуни. 17 червня приїхали ще 17 дітей і 13 дорослих.

Як раніше повідомляли в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення погодили обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 123 дітей із 36 населених пунктів Харківської області.

Читайте також наші новини у Facebook