Волинь Новини

Волинянина засудили за крадіжку дорогого віскі з ресторану

За дві пляшки віскі, вкрадені в одному з луцьких ресторанів, раніше судимий уродженець Ковеля відсидить більше п’яти років.

Читайте також: Через спеку на Волині неврожай городини: які ціни на огірки, помідори та кабачки на луцькому ринку (Відео)

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Уночі 12 грудня 2023 року Ігор Р. перебував у приміщенні готелю-ресторану, що на вулиці Ковельській у Луцьку. З торгової полиці закладу чоловік викрав по пляшці 18-річного та 12-річного віскі «Chivas Regal», об’ємом 0,7 та 0,45 літра відповідно. Сума збитків склала 3700 гривень.

Обвинувачений вину у викраденні чужого майна та позов про відшкодування коштів не визнав. Розповів, що після 23-ї години у закладі йому відмовили у продажі алкоголю та забрали пляшку горілки, яку мав із собою. Через це від взяв дві пляшки віскі зі стелажу бару, де в той час нікого не було, маючи намір згодом розрахуватися за них.

Через кілька днів волинянин зателефонував власнику, щоб домовитись про повернення коштів, однак той повідомив, що вартість спиртного становила 9000 гривень. Оскільки крадій вважав, що це надто велика сума, то грошей не заплатив.

Під час судового розгляду Ігор К. мав намір відшкодувати суму збитків, що вказана в обвинувальному акті, але представник потерпілого відмовилася її отримувати. Вина чоловіка підтверджується записами з камер спостереження та показами свідків.

Представниця потерпілої просила стягнути з обвинуваченого ринкову вартість викраденого товару, упущену вигоду у понад 5600 гривень та витрати на правничу допомогу.

При обранні міри покарання суддя врахувала, що крадіжка вчинена в умовах воєнного стану. Крім того, у лютому 2024-го Ківерцівський районний суд засудив чоловіка до трьох років.

У підсумку Ігоря Р. визнали винним за статтею 185 ч.4 КК України. Додавши у вирок невідбуте покарання, йому призначили п’ять років і один місяць позбавлення волі. Також із винуватця на користь потерпілого стягнули 3700 гривень матеріальної шкоди та 2 000 гривень витрат на правову допомогу.

Читайте також наші новини у Facebook