Волинь Новини

Злагодження 100 омбр: в бригаді влаштували тактичні військові ігри

На одному з військових полігонів України, де після 15 місяців боїв на передовій відновлюються бійці 100 окремої механізованої бригади, влаштували тактичні військові ігри.

Читайте також: Перестало битися серце юного волинського Героя

Як розповів Суспільному речник 100 омбр Сергій Хомінський, нині в бригаді створюють нові підрозділи, напрацьовують майбутню тактику і отримують нову техніку.

Перед тактичними іграми відбулося жеребкування між командами військових. Після чого піхотинці розпочали відпрацювання штурмів та утримання окопів.

Злагодження і військові ігри 100 омбр
Військові ігри 100 окремої механізованої бригади. Суспільне Луцьк

“Дуже цікава гра: наступи, штурми. Воно максимально наближене до реального бою. Є люди, які не брали участі в штурмах чи плотних оборонах, тому такі навчання – це великий плюс “, — говорить сержант взводу “Таксист” команда якого перемогла.

Злагодження і військові ігри 100 омбр
Головний сержант “Таксист”. Суспільне Луцьк

Поряд із досвідченими бійцями на іграх і злагодженні — новобранець Максим. Суспільному він розповів: у 2022-му йому було 18 років. У ТЦК тоді брати хлопця на службу не захотіли. Тепер, як і хотів, він служить в ЗСУ.

Ті люди, які йшли із самого початку – вони виснажені, втомлені, поранені, — каже новобранець. — Мусить відбутися ротація, щоб їх хтось підмінив, щоб вони відпочили”.

Злагодження 100 омбр — новобранець Максим
Новобранець 100 омбр Максим. Суспільне Луцьк

Два тижні тому 100 бригада отримала німецьку бойову машину піхоти “Marder”. Техніка у використанні ще не була, розповів водій-механік Ігор. З його слів, попереду в цій машині розміщуються навідник, командир і водій. Позаду — місця для десанту.

Німецька бойова машина Marder в 100 омбр
Водій-механік Ігор усередині німецької бойової машин “Marder”. Суспільне Луцьк

Паралельно з військовими іграми на полігоні триває злагодження — за легендою навчань танкісти волинської сотки ідуть в атаку.

Бригада вийшла на відновлення. І зараз усі ці етапи проходимо: від індивідуальних навичок кожного солдата, до злагодження батальйону в цілому. Є хлопці, які приймали участь у бойових діях, є і молоде поповнення”, — говорить командир танкового батальйону Олександр Шульга.

Злагодження і військові ігри 100 омбр
Танкісти 100 омбр. Суспільне Луцьк

Танкістам допомагає саперний підрозділ, бійці якого розчищають дорогу для атаки через мінні загородження.

Злагодження і військові ігри 100 бригади
Сапери розчищають дорогу для танкової атаки через мінні загородження. Суспільне Луцьк

“Я хотів побачити, як командир штурмової групи буде керувати кожним солдатом і навмисно запланував цю тактичну гру, щоб у змагальному характері виконували ці задачі”, — сказав після військових ігор командир бригади Руслан Ткачук.

Командир 100 омбр Руслан Ткачук
Командир 100 омбр Руслан Ткачук. Суспільне Луцьк

Після аналізу тактичної гри військовослужбовці, які показали найкращі результати, матимуть по п’ять днів відпустки. Команда, яка зайняла перше місце, у подарунок отримала тактичні годинники від командира бригади.

Читайте також наші новини у Facebook