Волинь Новини

Чи може ТЦК обмежити право керування автівкою — роз’яснення

Чоловіки, які не оновлять дані в територіальному центрі комплектування до 16 липня, ризикують залишитися без водійських посвідчень.

Читайте також: «Студенти ВНУ імені Лесі Українки зустрілися з Постпредом України при Раді Європи під час поїздки у Францію»

У якому випадку суд може обмежити право керувати автомобілем, розповів Суспільному заступник начальника Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Василь Фризюк.

Зі слів Фризюка згідно із законом про мобілізацію, якщо військовозобовʼязаний не виконав вимогу територіального центру комплектування, то за їхнього подання суд може ухвалити рішення тимчасово обмежити її в керуванні транспортним засобом. Таке рішення, за його словами, підлягає негайному виконанню:

“Звичайно, воно може бути оскаржене за встановленим порядком, але підлягає негайному виконанню. Діятиме воно до моменту виконання людиною вимог ТЦК або до закінчення особливого періоду, тобто воєнного стану”.

При цьому Фризюк наголосив, що людина може бути позбавлена, не позбавлена, або обмежена в праві керування транспортним засобом виключно за рішенням суду. Їй це рішення мають повідомити.

“Наразі не передбачено інші відповідальності за не оновлення персональних даних, крім адміністративної. При цьому немає якоїсь межі, скільки людина має сплачувати штраф. Тобто за кожен раз, коли будуть виявляти порушення, треба сплачувати цей штраф”, — додав представник ТЦК.

Читайте також наші новини у Facebook