Волинь Новини

У Луцьку студенти зустрілись з представниками НАЗК

27 червня 2024 р. на юридичному факультеті Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч із представниками Національного агентства з питань запобігання корупції – заступником голови НАЗК Миколою Корнелюком й експерткою Офісу доброчесності Вікторією Скоробагатою.

Читайте також: ВНУ – в двадцятці найкращих вишів України

Про це повідомляє інформаційний відділ вишу.

У заході взяли участь проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, студенти та викладачі юридичного факультету й декан Антон Демчук. Метою заходу було ознайомлення з діяльністю агентства й обговорення ролі ЗВО під час формування нульової толерантності до корупції серед учасників освітнього процесу.

На початку зустрічі декан юридичного факультету Антон Демчук закцентував, що це надзвичайна можливість – безпосередньо поспілкуватися з людьми, які формують антикорупційну політику в державі.

Заступник голови НАЗК Микола Корнелюк під час свого виступу розповів, як Україна протидіє корупції, як побудована антикорупційна інфраструктура країни, про задачі агентства, діяльність Національного антикорупційного бюро України, Вищого антикорупційного суду тощо.

Читати ще: Студенти ВНУ імені Лесі Українки зустрілися з Постпредом України при Раді Європи під час поїздки у Францію

Вікторія Скоробагата зазначила, що торік Офіс доброчесності НАЗК пілотував дисципліну «Антикорупція та доброчесність» у десяти закладах вищої освіти, і Волинський національний університет імені Лесі Українки був одним із перших.

Також було обговорено низку важливих питань, як-от: що таке антикорупція; ключові елементи ефективних антикорупційних заходів; як запобігти корупції; освітні ініціативи для поширення доброчесності. Також на студентів чекав невеличкий інтерактив і подарунки, а декан Антон Демчук отримав від Вікторії Скоробагатої оновлений примірник дисципліни «Антикорупція і доброчесність».

На завершення заходу слова подяки від адміністрації та ректора університету Анатолія Цьося мовив проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик: «Ми вам щиро дякуємо за ідею цієї дисципліни. На цей вибірковий курс зареєструвалося 60 із 60 можливих студентів. Це засвідчує, з одного боку, що дисципліна, без сумніву, актуальна, з іншого боку, молоді люди відчувають важливість цієї проблематики. Тому і надалі ми цю дисципліну в каталозі вибіркових будемо пропонувати і сподіваємося, що коло слухачів розширюватиметься не тільки за рахунок студентів-юристів, а й інших факультетів. Вам – успіхів, натхнення, усім нам – Перемоги»

Читайте також наші новини у Facebook