Волинь Новини

Суд у Луцьку відправив за ґрати лейтенанта запасу, який проігнорував “бойову” повістку

Луцький міськрайонний суд визнав винним старшого лейтенанта запасу, жителя одного з сіл Городищенської громади, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Читайте також: Внаслідок двох аварії на Волині травмувалися четверо людей

Чоловік отримав “бойову” повістку для відправки на військову службу, проте у збірному пункті не з’явився, сказано у вироку суду.

З матеріалів справи стало відомо, що волинянина визнали придатним за станом здоров’я до проходження військової служби. 13 лютого він отримав повістку про призов на військову службу і того ж дня мав з’явитися в збірний пункт для відправлення у військову частину.

Під час розгляду справи в суді чоловік повністю визнав вину та не заперечив, що ухилився від призову.

Медик, який виступив свідком у справі, розповів: 15 лютого обвинувачений звернувся до нього для проведення операції, яка не була терміновою, проте через три дні чоловіка виписали з лікарні через вживання алкоголю. 1 березня, зазначив медик, чоловік повторно звернувся за допомогою — його прооперували та 11 березня виписали.

Голова військово-лікарської комісії, яка теж виступила свідком у справі, зазначила, що старший лейтенант запасу із 2 до 13 лютого цього року проходив ВЛК, у результаті чого був визнаний придатним до проходження служби у війську. Документів, що підтверджують поважність причини неявки по повістці, волинянин не надав.

Прокурор Луцької окружної прокуратури просив суд призначити обвинуваченому три роки позбавлення волі. Суддя Луцького міськрайонного суду призначив волинянину покарання — рік позбавлення волі. На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня його проголошення.

Читайте також наші новини у Facebook