Волинь Новини

У Луцьку розказали, як працює Офіс Омбудсмана

У Волинському краєзнавчому музеї  в межах другої Літньої школи європейського парламентаризму представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Юлія Спас презентувала роботу Офісу Омбудсмана.

Читайте також: У громаді на Волині оголошена триденна жалоба

На заході були присутні представники громадських організацій, благодійних фондів, правозахисники, професорський та викладацький склад, студенти  та лучани. Про це йдеться на фейсбук-сторінці представництва уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області.

Презентували щорічну доповідь Уповноваженого про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина у 2023 році.

Юлія Спас розповіла про дев’ять напрямків роботи Офісу Омбудсмана.

Зокрема, це додержання прав військових; дітей; осіб, які постраждалих внаслідок збройної агресії РФ; національних меншин; релігійних свобод, соціальних, економічних, інформаційних прав; права на справедливий суд.

Також представниця розповіла присутнім про регулярні моніторингові візити, які здійснюються працівниками регіонального представництва по всіх напрямках діяльності в межах Волинської області.

По завершенню виступу всі присутні могли поставити представниці уповноваженого запитання та отримати на них відповіді.

Працівниця музею Людмила Пінчук провела присутнім екскурсію до Дня Конституції України на тему: «Символ твоєї свободи» та розповіла про історію Конституції та державних символів України». Присутні мали змогу подивитися експонати виставки, почути цікаві факти про становлення української державності.