Волинь Новини

«В монастирі пиятики не було. А те, що отець Леонід десь там напився, – то я йому не сторож», – настоятель монастиря УПЦ МП зі Світязя

Після публікації матеріалу про скандал навколо п’яного священника УПЦ МП Леоніда Горщарука з редакцією Район.Шацьк зв’язався намісник Петропавлівського монастиря УПЦ МП у Світязі, архімандрит Арсеній і пояснив, що його слова були неправильно потрактовані.

Читайте також: Жорстока війна забрала життя ще одного воїна з Волині

У попередньому коментарі отець Арсеній заявив (цитуємо дослівно):

«Ми після зборів, знаєте, були замучені, то повечеряли. Але там нічого такого, що переходило, як кажуть, християнську мораль, не було. Те, що отець Леонід трошки випив алкоголю, ну це правда. Я це не заперечу. Не треба було так робити, тим більше священнику», – каже отець Арсеній.

Звернувшись, до Район.Шацьк, отець Арсеній пояснив: він не мав на увазі, що саме під час вечері в монастирі вживали алкоголь. Цитуємо дослівно:

«Під час згаданої мною вечері алкогольних напоїв ніхто не вживав взагалі, в тому числі отець Леонід. Це була звичайна монастирська трапеза. А те, що отець Леонід десь там напився дорогою, – то я йому не сторож. Він ішов по дорозі, і є в нас свідки, є ті люди, які можуть підтвердити, що отець Леонід з ними вживав алкоголь. Але в монастирі він алкоголю не вживав. І ніхто не вживав», – сказав священник.

Читайте також наші новини у Facebook