Волинь Новини

Заморозка війни під виглядом «великої перемоги». Офіцер ЗСУ з Луцька розповів про ризики Саміту миру

Офіцер ЗСУ з Луцька, депутат Верховної Ради України VIII скликання Ігор Лапін заявив, що Саміт миру у Швейцарії не показав ніякого плану перемоги для України й можливості виведення російських військ з наших територій.

Таку думку він висловив у коментарі проєкту «Фабрика новин».

«Якби ми цим Самітом миру розширили кількість країн «Рамштайн» – супер. Якби ми розширили антипутінську коаліцію і зробили залізний занавіс санкційної політики проти росії, закрили на замок все – це був би успіх, зрозуміло. А так – нічого не змінилося… Мої думки прийшли до того, що це (саміт. – ред) – один із елементів, аби показати путіну, що «ти нелегітимний, тебе весь світ не визнає, а мене визнає», – каже Лапін.

За словами офіцера, зараз потрібно слідкувати, аби ці саміти не призвели до заморозки війни.

«Я не побачив саміту перемоги, не побачив плану нашої перемоги, виведення російських військ… І тому я не бачу перспективи будь-яких перемовин з росією на майбутнє. Саміт миру у Швейцарії я називаю викиднем, домовленостями стамбульської случки, пом’якшенням стамбульської зради в очах міжнародної спільноти за рахунок якихось трьох пунктів, які перегукуються з пунктами, які могли бути в Стамбулі… Треба дуже уважного слідкувати за руками, щоб потім нам під «великою перемогою» не принесли заморозку війни. Заморозка війни для нас – це фактично не закінчення воєнного стану ніколи і вічне правління Зеленського», – додав він.

 

Читайте також наші новини у Facebook