Волинь Новини

У Луцьку нагородили юних інтелектуалів та їх наставників

У головній адмінбудівлі краю привітали юних волинян з завершенням навчального року та відзначили за першість у всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних конкурсах.

Читайте також: Стало відомо, скільки шахедів знищили ППО від початку 2024 року

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Переможний гімн звучав для учнів Волинської області та їхніх наставників не лише в Україні, а й у Франції, Хорватії та США. Загалом у 2023-2024 навчальному році 12 учнів Волині стали фіналістами міжнародних інтелектуальних конкурсів та здобули 10 золотих і одну срібну нагороду; 35 юних волинян перемогли на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт, виборовши 56 нагород Національного етапу Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада геніїв України»; 9 команд області перемогли на Всеукраїнських турнірах юних науковців; 9 слухачів Волинської обласної Малої академії наук стали стипендіатами Президента України.

«Сьогодні у цьому залі зібралося біля ста учнів та близько вісімдесяти їхніх наставників, викладачів, батьків. Ви разом зробили неймовірне – здобули перемогу не лише на всеукраїнських конкурсах, а й на міжнародних. Вважаю, що ви є золотим науковим фондом Волині, – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко. – Тож від імені начальника ОВА Юрія Погуляйка та від себе особисто хочу вкотре подякувати кожному в цьому залі за те, що ви робите. Впевнений, що кожен з вас здобуде омріяну професію і з кожним з вас ми побудуємо країну про яку мріємо – вільну, незалежну та мирну».

Потому Сергій Мовенко вручив волинянам стипендії голови обласної державної адміністрації.

Крім того, учасники академії одержали нагороди обласної ради та управління освіти і науки ОДА.

Читайте також наші новини у Facebook