Новини

Тищенко отримав підозру: що загрожує одному із найскандальніших нардепів

Народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі людини. Справа стосується побиття ексвійського у Дніпрі 20 червня, де команда одного з колишніх лідерів партії “Слуга народу” “боролась з ботофермами”.

Читайте також: Усі студенти-чоловіки пройдуть базову загальновійськову підготовку: деталі постанови уряду

Про підозру зранку 25 червня повідомили в ДБР та Офісі генпрокурора.

“За матеріалами ДБР генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі”, – пояснили в бюро.

Микола Тищенко – один із найскандальніших депутатів колишньої команди президента. Він є кумом голови ОП і одного з найвпливовіших політиків країни Андрія Єрмака. Довго саме цим оглядачі пояснювали те, чому Тищенко міг себе так поводити.

Проте у січні 2023 року, після гучного скандалу із поїздкою Тищенка у Таїланд попри заборону Володимира Зеленського, депутата виключили з фракції та партії “Слуга народу”. А Андрій Єрмак після бійки у Дніпрі написав, що давно не розуміє поведінки свого колишнього соратника.

Проте до останнього у парламенті Тищенко працював зі своєю політичною командою.

Бійка Тищенка і його охорони у Дніпрі

За даними слідства, 20 червня у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата протиправно позбавила волі колишнього військовослужбовця ЗСУ. Певний час потерпілого тримали в неволі та завдавали тілесних ушкоджень.

У ДБР кажуть, що це зробили за попередньою змовою групи осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

У Миколи Тищенка провели обшуки, під час яких йому повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України).

Генпрокурор погодив клопотання в суд щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. За цією статтею передбачене покарання у вигляді ув’язнення на строк від п’яти до десяти років.

Минулого тижня скандал із бійкою у Дніпрі прогримів на всю Україну.

На численних відео було видно, що колишній боєць спецпідрозділу Kraken Дмитро “Син” Павлов з малою дитиною робить зауваження Тищенку та його команді, що вони ходять містом зі зброєю та у військовій формі.

Тищенко виправдовувався, що він з командою бореться з певними “незаконними ботофермами”. Зрештою між людьми виникає скандал, а згодом люди у балаклавах та формі на відео б’ють колишнього військового.

Читайте також наші новини у Facebook