Волинь Новини

Волинянин обдурив людей майже на пів мільйона гривень

Слідчі повідомили про підозру волинянину за шахрайства у великих розмірах на майже пів мільйона гривень.

Читайте також: Сезон у розпалі: скільки коштують світязькі пончики та з якими начинками продають (Ціни, фото)

3, 5, 15, 30 і понад 60 тисяч гривень, – на ці та інші суми відкривав спритний молодик кредити з чужих телефонів, переказуючи кошти в подальшому на свої картки та знімаючи готівку, – йдеться на сайті поліції Волині.

Наразі слідчі Володимирського РВП встановили вже понад десять таких епізодів. Зловмиснику 21 червня оголосили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу, за процесуального керівництва Володимирської прокуратури.

За вчинення шахрайства у великих розмірах і шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років. Розслідування ще триває.

«Уже встановлено, що протягом березня-травня 22-річний підозрюваний входив в довіру до місцевих мешканців, схиляв їх передати йому мобільні телефони для нібито отримання заробітку. Він відкривав на їхні імена кредити або збільшував ліміти наявного кредиту. У подальшому злочинним шляхом перенаправляв ці чужі кредитні кошти на свої рахунки, а грішми розпоряджався на власний розсуд. Таким чином одурив громадян на понад 419 тисяч гривень», – розповів т.в.о. заступника начальника Володимирського РВП, очільник слідчого відділу Андрій Мартинюк.

У поліції також звертаються до громадян, зокрема, мешканців Володимира, де живе фігурант, та інших населених пунктів: якщо ви стали жертвою схожого шахрайства, – повідомте в поліцію за номером 102 або зверніться до Володимирського РВП по вул. Соборній, 6.09:46.

Читайте також наші новини у Facebook