Волинь Новини

Судили батька чотирьох дітей, який бвля Луцька збив дівчину

Волинянин, який збив 19-річну дівчину на пішохідному переході, відбувся умовним терміном із позбавленням прав на рік.

Читайте також: Нардеп пояснив, чим буде корисний «Резерв+» під час бронювання аграріїв

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Автопригода сталася ввечері 18 грудня в селі Струмівка Луцького району. Водій Kia Carens Богдан К. здійснив наїзд на 19-річну дівчину, яка переходила дорогу по пішохідному переході. Швидкість руху автомобіля в момент інциденту становила близько 60 км/год.

Внаслідок ДТП потерпіла отримала забої та переломи, що належать до тяжких тілесних ушкоджень.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та відшкодував потерпілій завдані збитки. Як зазначив, відразу після ДТП надав дівчині необхідну допомогу і викликав швидку.

Чоловік щиро розкаявся у вчиненому, просив суворо не карати та не позбавляти його водійських прав, оскільки має чотирьох малолітніх дітей, а можливість керування авто є його єдиним джерелом доходу.

Потерпіла та її представник підтвердили: керманич у повному обсязі відшкодував завдані збитки. Претензій до волинянина не мали. Щодо призначення покарання, то покладалися на суд, проте просили позбавити обвинуваченого водійського посвідчення.

У підсумку Богдана К. визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Йому призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі, яке замінили роком іспитового терміну.

Також водія позбавили права керувати транспортними засобами на один рік. Крім того, з нього стягнули на користь потерпілої 17 тисяч гривень, які та витратила на правову допомогу.

Читайте також наші новини у Facebook