Волинь Новини

Волиняни вигнали з села підприємця з 15 тисячами курей

Понад 15 тисяч курей привезли із Закарпаття в село Воля-Любитівська Колодяжненської громади Ковельського району. Місцеві жителі – категорично проти облаштування поруч ферми з продукування яєць.

Читайте також: На Поліссі прощались з земляком, який загинув під Авдіївкою

Поки селяни збиралися, частину курей вивантажили в приміщення колишньої ферми, куди не так давно завезли спеціальне обладнання. За словами місцевих, нині це приміщення належить підприємцю з Ковеля, який нібито заключив договір оренди з власником птиці, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Мені жінка подзвонила, сказала, що вже кури є. Люди сказали, що бачили, як у п’ять годин їхала машина. Люди зібралися», – сказав місцевий мешканець Василь.

«Мій сусід прийшов, запитав, що вони там роблять. Господар сказав, що буде завозити курей. Він каже: «Не завозьте курей, бо тут у нас садочок». Він сказав: «Якщо вам смердить, то їдьте в Куршевель», – додала місцева мешканка.

Люди зібралися на своєрідне чергування із самого ранку і кого тут тільки не бачили. Були навіть представники ТЦК. Також приїхала поліція. За цей час частину курей уже встигли вивантажити в приміщення колишньої ферми.

Сам підприємець розповів: у селі планував налагодити виробництво яєць. Проте, як з’ясувалося, відповідного дозволу на облаштування курника не має.

«У процесі отримання дозволу… Машини не було. Зараз немає транспорту, немає водіїв. А вони померли б там, якби я їх лишив. Я орендував тут приміщення і готувався утримувати тут птицю», – зазначив підприємець, переселенець з Авдіївки Борис Кюрджиєв.

Ба більше, чоловік привіз курей на Волинь із Закарпаття без ветеринарного свідоцтва.

«Складений протокол про переміщення без ветеринарних документів. Він не звертався щодо отримання дозволу на завезення птиці. Звертався для того, щоб йому пояснили процедуру завезення. Йому спеціалісти пояснили, які документи потрібні», – інформував в. о. начальника ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк.

Представники місцевої влади розповіли: з ними підприємець про свої плани розмістити тут курник не говорив. Зборів жодних не проводили.

«Ми написали власнику приміщення про те, що він має зробити певні кроки, підготувати пакет документів, щоб займатися діяльністю. Більше нічого», – сказав голова Колодяжненської громади Віталій Кашик.

Людям запропонували варіант вирішення питання: дати підприємцю кілька днів, щоб він зміг принаймні напоїти курей, які в пластикових ящиках перебували понад добу. Однак селяни не погодилися. Тож підприємець подався на пошуки нового приміщення. Закарпатські кури приїхали у Волю-Любитівську на світанку, а покинули село опівночі.

Читайте також наші новини у Facebook