Новини

У Німеччині пропонують депортувати безробітних українських біженців

Голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати безробітних українських біженців із Німеччини.

Читайте також: Стало відомо, чому після ворожої атаки у Луцькій громаді досі працюють вибухотехніки

Про це повідомив Добріндт в інтерв’ю Bild, яке наводить ZDF.

Добріндт вважає, що потрібно вислати українських біженців з Німеччини, якщо вони не знайдуть роботу.

“Більш ніж через два роки після початку війни тепер має застосовуватися принцип: працевлаштовуйтесь в Німеччині або повертайтеся в безпечні райони західної України”, – зазначив він.

Опозиційний політик також розкритикував те, що коштом грошей платників податків надто багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу.

“Нам потрібні сильніші зобов’язання щодо співпраці для шукачів притулку, коли йдеться про працевлаштування. Має бути пропозиція у вигляді роботи, і це має бути частиною послуги з інтеграції” – вказав Добріндт.

Вимогу опозиціонера піддали різкій критиці представники урядової коаліції. Заступник лідера парламентської фракції соціал-демократів канцлера Шольца Дірк Візе заявив в інтерв’ю Bild, що ХСС має соромитися таких вимог та “раз і назавжди прибрати зі своєї назви букву “Х”, що означає “християнин”.

“Путін продовжує бомбити цілі по всій Україні. Тепер Добріндт також хоче відправити туди жінок і дітей, які, можливо, вже втратили своїх батьків на фронті”, – заявив він.

Читайте також наші новини у Facebook