Важливо Волинь Новини

Стало відомо, чому після ворожої атаки у Луцькій громаді досі працюють вибухотехніки

На місці падіння уламків ворожих повітряних цілей у неділю, 23 червня, продовжують працювати вибухотехніки поліції Волині.

Читайте також: У волинському селі на Горохівщині малеча навіть влітку працює задля Перемоги

Вони виявляють та знешкоджують суббоєприпаси, які є вкрай небезпечними, ця робота триває і 23 червня. Про це повідомляє поліція Волині, передає ВСН.

Вибухотехніки застерігають: при виявленні таких предметів жодних маніпуляцій з ними самостійно проводити не можна, потрібно повідомити про це поліцію: небезпечні предмети вилучать та знищать.

Нагадаємо, 22 червня близько 4:00 ранку жителі Луцька та Луцького району чули звуки вибухів. На світанку у суботу, 22 червня, під час повітряної тривоги на території Волинської області працювала ППО. На щастя, постраждалих немає. В одному з населених пунктів внаслідок падіння уламків БПЛА загорівся будинок та газопровід. Без газопостачання залишилися 74 абоненти.

Однак осколки боєприпасів розлетілись на значну територію, вони можуть бути між будинками, в городах, на вулицях тощо.

Такі суббоєприпаси містять уражаючі елементи у вигляді кульок, всередині наявна вибухова речовина. Загалом, вони невеликі, вагою до 2 кілограмів, тож можуть викликати цікавість як дорослих, так і дітей. Але чіпати їх самостійно – вкрай небезпечно. Не проводьте жодних маніпуляцій з цими предметами самостійно.

Читайте також наші новини у Facebook