Важливо Волинь Новини

Показали, яким шляхом ракети летіли на Луцьк

У ніч проти 22 червня російсько-окупаційні війська здійснили восьму масовану атаку на українську енергетику, внаслідок чого постраждали об’єкти «Укренерго». Поранені двоє енергетиків.

Читайте також: На Волині внаслідок падіння уламків БПЛА загорівся газопровід

Пошкоджень зазнало обладнання компанії у Львівській та Запорізькій областях. На Запоріжжі внаслідок атаки поранені двоє енергетиків. Їх доправили в лікарню і надають їм необхідну медичну допомогу. Триває огляд пошкодженого обладнання та ремонтно-аварійні роботи, повідомляє «Укренерго»..

На Львівщині окупанти завдали ракетного удару по об’єкту критичної енергетичної інфраструктури. На місці виникла пожежа. У мережі повідомляли про вибухи в Стрию, після чого в місті почалися перебої з електропостачанням.

Росіяни завдали удару по Івано-Франківську, влучивши в дитячий садок. Один із навчальних корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень. Також є пошкодження у прилеглих будинках.  Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що всі мешканці залишилися живі і здорові.

В Івано-Франківську росіяни влучили по навчальному закладу, — ДСНС, передає Рівне Вечірнє.

Йдеться про інститут нафти та газу, який є єдиним таким навчальним закладом в Україні.

Один із корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень. Також є пошкодження і у прилеглих будинках

Загалом за ніч росіяни використали проти України: 13 ударних дронів типу Shahed-131/136 і 16 ракет: 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 випустили з літаків стратегічної авіації Ту-95 МС; 2 крилаті ракети «Іскандер-К» — із Криму; 4 крилаті ракети «Калібр» — з акваторії Чорного моря.

Сили ППО збили 25 повітряних цілей: 7 крилатих ракет Х-101/Х-555; 4 крилаті ракети «Калібр»; 1 крилату ракету «Іскандер-К»; 13 ударних БпЛА типу Shahed-131/136.

Ракети та «шахеди пролітали вночі і через Рівненщину. З Рівненщини ракети прямували на Хмельниччину, Тернопільщину та Луцьк.

Таким був приблизний напрямок руху повітряних цілей.

Внаслідок падіння уламків російських повітряних цілей пошкоджень зазнали будинок та господарська споруда в Луцькій громаді Волинської області. Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук. Минулося без загиблих. Луцька міська рада повідомила, що допоможе людям відновити та відремонтувати пошкоджені будівлі.

Читайте також наші новини у Facebook