Новини

Хакери підірвали роботу російської платіжної системи “Мир”

У роботі російської “Національної системи платіжних карток” (НСПК), оператора російської платіжної системи “Мир”, стався масштабний збій.

Читайте також:У бою з ворожими окупантами загинув волинський Герой

Про це повідомляє російська редакція Forbes із посиланням на дані сайту Downdetector.su, який відстежує повідомлення користувачів про зброї у роботі електронних сервісів.

За даними джерел видання у двох російських компаніях у сфері кібербезпеки, причиною збою є DDoS-атака на російський фінансовий сектор.

“Атака 100%, причому це справа рук IT-армії України”, – зазначив співрозмовник у російській галузі інформаційної безпеки.

Більшість скарг (40%) надходить із Москви та Підмосков’я. Про проблеми також повідомляють користувачі в Петербурзі та Ленінградській області (13%), Новосибірській (5%), Свердловській та Ростовській областях (по 3%).

У більшості користувачів (47%) виникають проблеми з переказами, здійсненням платежів та оплатою рахунків.

Про проблеми із проведенням платежів попереджають і учасники фінансового ринку Росії. Сервіс “ЮKassa” повідомив, що збій “на боці НСПК” фіксується з 10:02 за київським часом. В результаті “платежі з банківських карток можуть не проходити”, зазначили в компанії.

У свою чергу, інтернет-провайдер Tritel з окупованого Сімферополя попередив користувачів про збій у роботі карток “Мир” та Системи швидких платежів (СБП).

“Сьогодні, 20 червня 2024 року, стався збій у роботі НСПК – через це платежі з банківських карток і через СБП можуть не проходити”, – повідомили в компанії.

Згодом у системі платіжних карток підтвердили DDoS-атаку на свою інфраструктуру, але запевнили, що система працює у штатному режимі.

Читайте також наші новини у Facebook