Волинь Новини

Стало відомо, коли у Луцьку прощатимуться з Героєм Ігорем Приступою

У четвер, 20 червня, у Луцьку попрощаються із загиблим на війні волонтером, Героєм Ігорем Приступою.

Читайте також: Небесний легіон поповнив ще один волинський Герой

О 8:45 у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку відбудеться відспівування захисника, інформують у міськраді, передає ВСН.

Ігор Приступа був активним волонтером, вихованцем Пласту.

До організації лучанин вступив на початку 1990-их і активно пластував орієнтовно до 1996 в Луцьку (Станиця «Волинь»), йдеться в блозі 100 кроків Історія Пласту.

Член гуртка «Бобри» 9 куреня УПЮ ім. В. Стуса (виховник Олег Климчук, ЧК). Пластову Присягу склав 10 лютого 1994 року. Здобув ступінь розвідувача.

Був курінним писарем та курінним.

Учасник перших спортивно-вишкільних таборів «Калиновий оберіг», учасник табору «Повстанські ночі-92», інструктор з самозарадності на таборі «Ніде дітись – 1996», а також учасником крайового мандрівного виховно-вишкільного табору з особливим завданням «Заграва-96».

Спершу навчався в загальноосвітній школі № 15, проте згодом перейшов і закінчив 4 гімназію в Луцьку. Вищу освіту інженера сільськогосподарських машин і знарядь здобув в Луцькому технічному університеті.

Грав на кларнеті, гітарі, баяні та піаніно. Був членом КВН команди «Літри» (Луцьк).

Одружений на Ользі. Подружжя має молодшу доньку Сашу та старшого сина Данила.

Працював журналістом на каналі «Аверс», де вів рубрику «Цей день в історії», а згодом в компанії «Інтернет Технології».

З 2014 р. активний волонтер, за що був нагороджений церковним орденом УПЦ від Митрополита Епіфанія. З 2015 р. пішов до війська, де півтора року брав участь в АТО.

Після повернення з війська працював в судовій охороні.

Згодом мешкав в м. Братислава (Словаччина), де ремонтував автомобілі. Повернувшись на деякий час до України, знову перебрався за кордон. Проживав та працював у Швеції, де брав участь в побудові гірськолижного курорту. З початком повномасштабного вторгнення 26 лютого 2022 одразу повернувся на Батьківщину, щоб взяти участь в обороні держави.

Головний сержант роти ударних безпілотних комплексів 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Нагороджений орденом «За мужність». Кілька разів в боях отримував контузії.

Загинув при виконанні бойового завдання в ніч з 15 на 16 червня 2024 поблизу с. Скучне, Очеретинської селищної громади Покровського районну Донецької області.

Читайте також наші новини у Facebook