Новини

У Німеччині обговорять питання надання соцдопомоги українським біженцям

У Німеччині українських біженців можуть залишити без соціальної допомоги.

Читайте також: Волинь втратила ще одного захисника

Про це повідомляє німецький таблоїд Bild.

Зазначається, що з 1 січня 2024 року допомога одному безробітному українцю у Німеччині становить 563 євро на місяць.

Видання пише, що багато хто у ФРН цим незадоволений, оскільки часто вигідніше отримувати допомогу і підробляти в тіньовій зайнятості, ніж ходити на постійну роботу та сплачувати податки.

З червня 2022 року Bürgergeld (виплати по безробіттю) у Німеччині отримують й українські біженці. Зараз у Німеччині їх близько 1,25 млн.

“Новоприбулі біженці від війни в Україні в майбутньому повинні отримувати не Bürgergeld, а виплати за Законом про пільги для осіб, які шукають притулку”, — сказав виданню депутат Бундестагу Біджан Джир-Сарай.

За його словами, у Німеччині брак робочих рук у сферах громадського харчування, будівництва та догляду за людьми.

“Ми більше не повинні використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а повинні дати людям роботу”, — зазначив Джир-Сарай.

Раніше міністр внутрішніх справ землі Бранденбург Міхаель Штюбґен розкритикував надання соціальної допомоги українським біженцям, зокрема, “придатним до військової служби чоловікам і жінкам”, пише DW.

“Рішення про надання українцям соцдопомоги засвідчило себе як принципово помилкове”, — стверджує він.

Крім того, Штюбґен погодився з главою МВС Баварії Йоахімом Геррманном, який також порушив такі самі питання з наміром обговорити їх на наступній конференції міністрів внутрішніх справ 19−21 червня у Потсдамі.

Читайте також наші новини у Facebook