Волинь Новини

Здав кров 63 рази: історія почесного 31-річного донора з Луцька

Сергій Голубчук із Луцька вперше став донором у 24, нині йому 31. Чоловік має звання почесного донора, адже кров здає вже 63 раз.

Читайте також: На Волині директора столичної фірми оштрафували за незаконну спробу виїхати за кордон

Як розповів Сергій Голубчук Суспільному, донорство для нього – це не лише можливість врятувати комусь життя, а його особистий секрет бадьорості і гарного самопочуття.

“Багато хто каже, що почав здавати кров, ніби молодше виглядаю. Я зареєструвався на сайті Донор UA, всі свої здачі там реєструю, мене також було запрошено 8 червня до них в Київ на нагородження”, — говорить чоловік.

Здав кров 63 рази: історія почесного 31-річного донора з Луцька
Перед здачею крові — огляд лікаря. Суспільне Луцьк

З його слів, 80% його крові йде на потреби ЗСУ. Медична сестра обласного центру служби крові Сергія впізнає за татуюваннями.

“Кров можна здавати 5 разів на рік, плазма здається через кожних 15 днів. Але потрібно комбінувати тому, що після здачі крові не можна місяць взагалі нічого здавати”, — говорить медсестра.

Здав кров 63 рази: історія почесного 31-річного донора з Луцька
Медсестри впізнають Сергія Голубчука за татуюванням. Суспільне Луцьк

Як почесний донор перед здачею крові Сергій, каже, що дотримується всіх процедур та правил. Не вживає алкоголь, 48 годин перед здачею крові не курить, дотримується дієти, не їсть молочних продуктів, яєць, смаженого та гострого.

“Після здачі крові треба води, перед здачею крові теж багато води пити, солодкого. Зараз після здачі поїсти, бажано відпочити. Кожного разу почуваю себе чудово! Тішу себе тим, що зміг комусь допомогти”, — каже почесний донор.

Здав кров 63 рази: історія почесного 31-річного донора з Луцька
Здавати кров не страшно, — каже почесний донор. Суспільне Луцьк

Донорам після здачі крові дають 100 гривень на чай, щоб відновити організм. Людям, які офіційно працевлаштовані два дні вихідних: один день в день здачі крові та ще один додається до щорічної відпустки.

Читайте також наші новини у Facebook