Волинь Новини

“Донатити — обов’язок кожного”: пенсіонерка з Луцька освоює подарований ГУР планшет

81-річна пенсіонерка з Луцька Тамара Лазаренко, яка за допомогу армії отримала подяку від начальника Головного управління розвідки (ГУР) Кирила Буданова, освоює подарований розвідниками планшет.

Читайте також: На Волині мисливець мав намір продати лисеня: що відомо

Суспільному жінка розповіла: щомісяця, з кожної пенсії донатить на потреби військових. Як це відбувається на телефон відзняла її онука, відео стало популярним, його побачили і в ГУР.

Тамара Лащук отримала подяку від ГУР за донати на ЗСУ
Тамара Лазаренко з онукою Софією Лащук. Суспільне Луцьк

Відзнаку жінці особисто вручив речник ГУР Андрій Юсов. “Я ж тільки вчора його бачила по телевізору, а тут він у мене в квартирі… У мене було дуже велике здивування”, — пригадує Тамара Лазаренко зустріч з розвідником і додає, що така увага її надихнула ще більше допомагати армії.

Пенсіонерка з Луцька Тамара Лазаренко і речник ГУР Андрій Юсов
Лучанка Тарама Лазаренко під час зустрічі з Андрієм Юсовим, травень 2024 року. Скрін із відео/Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Пенсіонерка каже, що почала донатити від початку повномасштабного вторгнення. Спершу виїхала до Польщі, але через місяць повернулася. “Я не могла там бути, — говорить жінка. — Постійно думала, а як там в Маріуполі, як важко азовцям і іншим військовим. Приїхала і почала донатити — це обов’язок кожного”.

Кожен донат пенсіонерка записує у спеціальний зошит, де також зберігає банківські рахунки різних підрозділів сил спеціальних операцій. Донатить двічі на місяць: одразу після пенсії і перед наступною, якщо вдалося щось заощадити.

Пенсіонерка з Луцька Тамара Лазаренко донатить на ЗСУ
Зошит Тамари Лазаренко, куди пенсіонерка записує усі донати. Суспільне Луцьк

Зі слів Тамари Лазаренко, найбільше з її пенсії, яку отримує за чоловіка військового, завжди перепадає розвідникам: “Тим по 100, а ГУРу — 300. Це, як мама принесла смаколики і вона всім дає, а меншому-любімчіку трошки більше, бо в ГУР дуже круті дрони”.

Пенсіонерка з Луцька Тамара Лазарук отримала відзнаку від ГУР
Лучанка Тамара Лазаренко. Суспільне Луцьк

Після розголосу Тамару Лазаренко іноді впізнають на вулиці. Жінка каже: сподівається, що її приклад спонукатиме українців більше допомагати військовим.

Читайте також наші новини у Facebook