Новини

Зеленський: угода зі США містить положення щодо поставок Patriot та F-16

Двостороння безпекова угода зі Сполученими Штатами містить положення про постачання Україні військової допомоги, зокрема систем протиповітряної оборони та винищувачів.

Читайте також:Царство небесне: на Волині попрощались із 21-річним Героєм Дмитром Прощеруком

Про це президент Володимир Зеленський заявив на пресконференції після підписання з лідером США Джо Байденом угоди 13 червня, пише “Європейська правда”.

За словами Зеленського, безпекова угода містить “юридично зобов’язувальну частину”, що означає надійність американської підтримки, але він не уточнив, про що йдеться.

Також, додав президент України, документ передбачає підтримку Сполученими Штатами України “для перемоги у війні”, причому вона продовжуватиметься і в мирний час.

“Угода містить гарні положення щодо зброї для нашої оборони, дуже конкретно – щодо систем Patriot, дуже конкретно – щодо постачання ескадронів винищувачів Україні, зокрема F-16. Ми довго для цього працювали”, – підкреслив він.

Серед інших положень безпекової угоди Зеленський виокремив співпрацю оборонної промисловості України та США, кроки для притягнення Росії до відповідальності, зокрема санкції та експортний контроль, а також підтримку майбутнього членства України в НАТО.

Як повідомлялось, лідери США та України 13 червня підписали 10-річну двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення оборонних спроможностей Києва.

Читайте також наші новини у Facebook