Волинь Новини

На Волині виявили незаконну рубку лісу (Фото)

Працівники груп оперативного реагування та лісової охорони філій Поліського лісового офісу ДП “Ліси України” завдяки щоденним рейдам попереджують незаконний видобуток бурштину та самовільні рубки.

Читайте також: На Донеччині загинув молодий лучанин

Про це інформують на сторінці офісу, – пише ВолиньUA.

Фіксують і вже здійснені факти екологічних злочинів.

Особливо результативними є спільні рейди з працівниками поліції.

11 червня, у Літвицькому лісництві філії «Сарненське лісове господарство» група оперативного реагування спільно з поліцією виявили факт незаконного видобутку бурштину. На місце викликали слідчо-оперативну групу. Дві мотопомпи та інші знаряддя вилучено. Факт розслідується.

А на Камінь-Каширщині рейдова група філії спільно з поліцією вилучали деревину. Виявили лісопродукцію незаконного походження обʼємом 4,5 куб. м у с. Залісся. Протоколи про самовільну рубку лісу на загальну суму понад 60 тис. грн склали працівники рейдової групи філії «Висоцьке лісове господарство».

А працівники лісової охорони групи оперативного реагування філії «Клесівське лісове господарство» під час сумісних патрулювань з правоохоронними органами в Чабельському лісництві виявили незаконну рубку, де сума збитків становить понад 33,6 тис. грн, за що вже передбачена кримінальна відповідальність. Особи порушників встановлено.

Працівники групи оперативного реагування філії «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» спільно з лісовою охороною затримали на самовільній рубці жителя с. Перетоки Львівської обл. Штраф та збитки оплачені порушником у добровільному порядку.

Загалом із початку року у філіях Поліського лісового офісу провели 2767 рейдів.

Результат – 699 адмінпротоколів на суму збитків понад 2,6 млн грн. Варто зазначити, що ці кошти лісопорушників сплачують в бюджети громад.

У правоохоронні органи передано 96 справ на загальну суму збитків понад 23,6 млн грн та вилучено 149 куб. м незаконно добутої деревини.

Читайте також наші новини у Facebook