Волинь Новини

Через підняття тарифу на світло на Волині перерахують субсидії — ОВА

У зв’язку із підняттям тарифів на електроенергію Пенсійний фонд на Волині розпочав автоматичний перерахунок субсидій.

Читайте також: Пенсіонера з Луцька оштрафували за виправдання збройної агресії РФ

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації (ОВА).

“Якщо родина раніше не отримувала субсидій, але внаслідок підвищення тарифів відчула, що оплата житлово-комунальних послуг є надмірною, то треба звернутися до Пенсійного фонду”, — додали в адміністрації.

Як змінився тариф на електроенергію

До 1 червня існував єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів — 2,64 грн/кВт-год. 31 травня Кабмін схвалив рішення, згідно з яким встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт*год до 30 квітня 2025 року. “Нічний тариф” (при встановленому двозонному лічильнику) — 2,16 грн/кВт*год.

Яка ситуація з електропостачанням в Україні

Восени 2022-го Росія регулярно почала обстрілювати енергоінфраструктуру України. У грудні через російські обстріли з ладу була виведена половина енергосистеми України. А після обстрілів 16 грудня запровадили надзвичайний стан в енергетиці.

В уряді України розглядали три сценарії блекауту і закликали українців економити електроенергію та підготуватись до тривалих відключень світла.

Заданими Укренерго, додали у Волинській ОВА, кошти з підняття тарифів підуть виключно на відновлення енергетичної інфраструктури.

Читайте також наші новини у Facebook