Волинь Новини

Суд зобов’язав фірму з Луцька знести базу відпочинку біля водосховища

Суд зобов’язав ТОВ «Карпус» з Луцька повернути у власність держави Кричевичівське водосховище та знести понад пів сотні незаконно встановлених поряд споруд.

Читайте також: Цьогоріч в Україні кількість справ щодо шахрайства у 1,6 раза більша, ніж за весь 2021 рік

Господарське товариство незаконно, без наявності необхідних документів і дозволів, використовувало Кричевичівське водосховище та розмістило на його території тимчасові споруди, – пише Zaxid.net.

Зокрема, йдеться про 45 дерев’яних пірсів, 4 будинки для відпочинку, 4 альтанки, 9 вбиралень, 3 дерев’яні кабінки для переодягання, а також 5 металевих стовпців для освітлення території.

«Господарський суд Волинської області задоволив позов прокуратури частково – зобов’язав суб’єкт господарювання повернути державі земельну ділянку із водосховищем. Прокурори ж у судах апеляційної та касаційної інстанції наполягали і на знесенні тимчасових споруд», – повідомили у прокуратурі Волинської області.

Відтак, Північно-західний апеляційний господарський суд все ж зобов’язав повернути у власність держави 51 га водосховища, вартість якого оцінюють у 192 млн грн.

Додамо, що «Карпус» – це товариство з обмеженою відповідальністю, що спеціалізується на організації різних видів відпочинку та розваг, а також діяльності спортивних клубів. Фірма зареєстрована у Луцьку, а згідно з даними YouControl, нею керують Роман та Ігор Івасишини.

Читайте також наші новини у Facebook