Волинь Новини

У співпраці з ЄБРР у Луцьку продовжать модернізацію системи централізованого теплопостачання

Сьогодні в місті Берлін (ФРН) уклали кредитну, грантову та гарантійну угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку на продовження розпочатої 10 років тому співпраці щодо модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька.

Читайте також: Трагедія на Волині: чоловік втопився біля власного будинку

Фінансування другої фази Проєкту модернізації централізованого теплопостачання м. Луцька в рамках RLF на суму 15,7 млн євро буде спрямоване на заміну 22,6 км зношених теплових мереж, будівництво твердопаливної котельні, встановлення теплових насосів, влаштування системи моніторингу та дистанційного управління SCADA.

 
 

Реалізація Проєкту сприятиме покращенню якості послуг для лучан та дасть можливість підприємству «Луцьктепло» бути більш енергоефективним та екологічним, менш залежним від викопного палива та більш фінансово стійким.

 
 

Інвестиційний план Проєкту передбачає залучення 10,5 млн євро кредиту на вигідних умовах завдяки гарантіям уряду Іспанії, 4,2 млн євро інвестиційного гранту від Інвестиційної платформи сусідства ЄС та 1 млн євро співфінансування бюджету Луцької територіальної громади.

Загальний термін окупності проєкту становить 6,8 років.

 

Читайте також наші новини у Facebook