Волинь Новини

Волинська митниця викрила випадки незаконного використання гумдопомоги

На Волинській митниці за 5 місяців цього року виявили 134 правопорушення, які містили ознаки злочинів.

Читайте також: На Волині виготовляють дрони-камікадзе

Інформацію про них передали у правоохоронні органи за визначеною Кримінальним Процесуальним Кодексом підслідністю, – інформують на сторінці митниці.

Найбільше повідомлень припало на статтю 201-2 Кримінального Кодексу (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги). Волинські митники у цьому періоді викрили 55 таких фактів.

Щодо боєприпасів, вибухових речовин, спецзасобів і товарів військового призначення, за 5 місяців виявили 7 фактів незаконного переміщення цих товарів. З незаконного обігу вилучили 24 одиниці холодної зброї, 1 пневмопістолет, 28 набоїв.

Також зафіксували 49 випадків незаконного переміщення через кордон наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів.

«Це – вдвічі більше, ніж у такому ж періоді минулого року. З незаконного обігу вилучено пів кілограма, 10 ампул, 6 тисяч пігулок наркотичних засобів, 3 літри та 5 ампул психотропних речовин, 206 таблеток прекурсорів. Здебільшого, попередньо такі злочини кваліфікувались за ст. 309 Кримінального кодексу (незаконне перевезення без мети збуту).

Майже усі виявлення відбулись за допомогою службових собак митниці. Наразі за кількістю спрацювань лідирує Діна – лабрадор ретрівер, навчена на пошук наркотиків та зброї», – йдеться у повідомленні.

Читайте також наші новини у Facebook