Волинь Новини

Пропусти ветерана: у центрі Луцька влаштували соціальну акцію на підтримку поранених бійців

Перед закладами громадського харчування на Театральному майдані учасники акції створили штучну чергу, в кінці якої стояв військовослужбовець Євген Сивопляс. Суспільному він розповів, подібних акцій влаштував уже з десяток, хоче привернути увагу суспільства до потреб військових з ампутаціями.

Пропусти ветерана соціальна акція у Луцьку
Євген Сивопляс стоїть у кінці штучної черги, яку створили учасники соціальної акції. Суспільне Луцьк

“Люди не дуже охоче поступаються чергою таким людям, як я. Це – мій досвід, коли я відвідую супермаркети, кінотеатри…. Як правило, не поступаються, але здебільшого, це – байдужість”, — говорить військовий.

Вперше взяла участь у такому заході вчителька Луцького ліцею 4 імені Модеста Левицького Жанна Зотова. Жінка певна, що людей потрібно вчити правильно реагувати на травмованих військових: Ми змінюємось, Україна змінюється, ми розділяємо євроцінності. У нас ще немає тої культури і ти не завжди знаєш, як правильно зреагувати, а говорити все-таки потрібно”.

Лучанка Жанна Зотова
Учасниця акції, лучанка Жанна Зотова. Суспільне Луцьк

За словами військовослужбовця, за результатами проведення попередніх подібних акцій, вже є деякі зрушення — люди не відвертаються від військових і починають дивитися їм у вічі.

Соціальна акція у Луцьку — пропусти ветерана
Учасники соціальної акції на театральному майдані Луцька. Суспільне Луцьк

Акція на Театральному майдані у Луцьку тривала орієнтовно годину, її відвідало півтора десятка людей. Подібні акції Євген Сивопляс буде організовувати і надалі.

Читайте також наші новини у Facebook