Волинь Новини

За місяць роботи на новій сортувальній станції у Луцьку зібрали понад 400 кг скла та макулатури

Сортувальна станція “Чисте Довкілля” працює перший місяць. За цей час зібрали та відправили перші відходи.

Читайте також: Скільки коштують перші чорниці та суниці на ринку

За не цілий місяць роботи лучани зібрали понад 100 кг макулатури та 300 кг скла, які вже передали на переробку, повідомили на Facebook-сторінці екологічного проєкту “Чистий Луцьк”.

Також тут продовжують накопичувати метал, ПЕТ пляшку, тетрапак та небезпечні відходи.

За місяць роботи на новій сортувальній станції у Луцьку зібрали 100 кг макулатури та понад 300 кг скла
Сортувальна станція “Чисте Довкілля” на вулиці Соборності 19Б. “Чистий Луцьк”

Центр Управління Відходами “Чисте Довкілля”, що розташований на вулиці Соборності, 19/Б працює щодня, окрім понеділка з 8:00 до 20:00. Тут можна відсортувати такі основні види відходів: папір, скло, метал, органіку, ПЕТ пляшку, меблі, побутову техніку, деякі види пластику.

Що відомо про центр управління відходами “Чистий Луцьк”

Центр управління відходами — це соціальний проєкт, реалізований за кошти комунального автотранспортного підприємства “Луцькспецкомунтранс”. Перший майданчик, де можна відсортувати 14 фракцій сміття, відкрили на вулиці Трункіна, 7 у жовтні 2022 року.

За перший рік роботи центру його послугами скористалися понад 5 тисяч людей. Восени 2023-го на території центру почали приймати тару й пакування з харчового пластику, а згодом встановили спеціальний контейнер для збору блістерів — використаних упаковок з таблеток та капсул. У січні 2024 року “Чистий Луцьк” почав приймати відпрацьовані електронні сигарети.

Читайте також наші новини у Facebook