Волинь Новини

Районний суд конфіскував у волинянина мобільний телефон і 900 гривень

Безробітний чоловік збував наркотики, за що його притягнули до кримінальної відповідальності.

Читайте також: На Волинь прибув черговий евакуаційний потяг

Днями Любешівській районний суд оголосив вирок мешканцю села Бірки, якого звинувачували в незаконному збуті наркотичних засобів – передає кореспондент сайту Район.Любешів.

Восени 2022 та в січні 2023 років, ідеться у вироку,  підсудний тричі збував наркотичний засіб (канабіс) за місцем свого проживання загальною вагою понад 10 грамів.

У судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованих йому дій він визнав повністю. Розповів,  що тоді сам вживав канабіс, а тому не до кінця усвідомлював наслідки своїх дій. Брав наркотики у знайомого, а збував своїм товаришам. Відколи ж був викритий поліцією, перестав вживати канабіс, влаштувався на роботу, тож просив не позбавляти його волі.

Кримінальні правопорушення, які він вчинив, зазначається у вироку, належить до категорії тяжких злочинів, за які передбачено покарання позбавленням волі від шести до десяти років з конфіскацією майна. Тим часом внаслідок превентивних дій поліції суспільну шкоду від скоєного нівельовано.

До обставин, що пом`якшують покарання, суд врахував щире каяття обвинуваченого, а також  позитивну характеристику від односельців.

Тож у підсумку суд ухвалив призначити йому більш м`яке основне покарання, ніж передбачено законом, у вигляді пробаційного нагляду на строк п`ять років. А відповідно до санкції частини другої статті 307 Кримінального кодексу України призначив додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Таким чином, в обвинуваченого  конфіскували  у власність держави як засіб вчинення кримінального правопорушення стільниковий телефон «Орро А55» із сім-картою «Київстар» та 900 гривень, які використовувалися для фінансування кримінального правопорушення.

Читайте також наші новини у Facebook