Волинь Новини

Лучанин не згідний з висновком ВЛК про придатність до служби (Відео)

По один бік – прокурор, по іншу – обвинувачений. Судять лучанина за статею про ухилення від служби, так зване ухилянство. За версією слідства чоловік пройшовши військово-лікарську комісію був визнаний здоровим і придатним до служби. Але в обумовлений день до пункту збору не прийшов, – пише ВСН.

Читайте також: На Волині два дні поспіль не буде світла: де саме

Чоловік каже – не прийшов, бо має хворобу, через яку кожні пів року необхідне обстеження аби попередити її рецидив. Хоча на ВЛК, яке з його слів, пройшов за півгодини йому написали, що здоровий, – йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«Написали, що я придатний, що я вже на другий день я мав бути на 8 годин, вже мали мене забирати. Я просто не прийшов, я сказав так майорові, що я не прийду, говорю як мені бігати, та мені працювати не можна, тяжкого, яке бігати… Останнього разу в мене набралася в легеняхвода, в мене викачали півтора літра води з легені», – каже чоловік.

Результати нещодавньої перевірки, розповідає чоловік, невтішні. Сімейний лікар чоловіка, яка свідчила у суді, розповіла, що він звертався до неї зі скаргами на складнощі з диханням ще перед проходженням ВЛК, себто в листопаді минулого року. За результатами обстеження, мовляв, прогресу хвороби не виявили.

«Він звернувся в листопаді 23-го року, в зв’язку з тим, що він лікувався в тубдиспансері і йому треба періодично там спостерігатися. Через певний час в нього з’явилися скарги на задишку, я одразу його туди скерувала, аби він пройшов повторний огляд, тому що скарги дуже нагадували, що, можливо, знову рецидив. Лікар написала, що там залишкові явища», – розповіла сімейний лікар Мар’яна Опейда

Не побачили проблем зі здоров’ям чоловіка, які б йому заважали йти воювати і на військово-лікарській комісії.

«Ні рецидиву,  ні активного перебігу процесу в нього не було на момент проходження ВЛК. Це підпадало під статтю 2В наказу 402 про військово-лікарську експертизу, тобто придатний до військової служби», – каже голова ВЛК Інна Бондаренко при Луцькому ТЦК та СП.

Сам обвинувачений з висновками ВЛК щодо свого здоров’я не погоджується. каже,після цього робив повторне обстеження вже за власною ініціативою і вони відрізняються від тих, які винесла комісія.

Грошей на адвоката, який би оскаржував рішення ВЛК, схоже, чоловік теж не має, бо ж у судді захищає себе сам. Чи вдасться йому самотужки довести свою позицію – можна буде дізнатися вже під час винесення вироку, а поки що ж у суді взяли паузу. Наступного разу допитають лікаря, який власне і надавав свій висновок для ВЛК, з яким чоловік не згідний.

Читайте також наші новини у Facebook