Волинь Новини

Через сказ у домашнього кота у селі на Волині запровадили карантин

Таке рішення 10 червня ухвалила протиепізоотична комісія, розповіла в коментарі Суспільному начальниця Камінь-Каширської районної військової адміністрації (РВА) Ольга Ващук.

Зі слів посадовиці, 5 червня на мешканку села раптово наскочив та вкусив за ногу домашній кіт. Тварина загинула наступного дня. Результати експертизи, яка проводилася у Волинській регіональній державній лабораторії Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, підтвердили у кота сказ.

“Мешканку села, яку вкусив кіт та її батька, який був у контакті з твариною, направили в медзаклад для обстеження. Місце, де перебував хворий на сказ кіт, дезінфікували, а предмети догляду за твариною спалили працівники райлікарні ветеринарної медицини”, — сказала начальниця Камінь-Каширської РВА.

Усіх сприятливих до сказу тварин у селі Кам’януха мають вакцинувати від сказу. Карантин знімуть за два місяці, якщо не буде зафіксовано на території села нових випадків захворювання чи загибелі тварин, додала Ольга Ващук.

Довідково: Сказ — одне з найнебезпечніших вірусних захворювань для тварин та людей, що супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням медичної допомоги недуга закінчується летально.

Читайте також наші новини у Facebook