Новини

Глава агентства реконструкції Мустафа Найєма написав заяву про звільнення: яка причина

Глава агентства реконструкції Мустафа Найєма написав заяву про звільнення.

Читайте також:На фронті героїчно поліг волинський воїн

Про це повідомляє NV Бізнес.

За попередньою інформацією, разом із Найємом заяви про звільнення написала вся його команда. Наразі відомо, що Валерія Іванова, заступник Голови Агентства відновлення Андрій Івко та перший заступник Голови Агентства відновлення також написали заяви про звільнення.

Рішення було ухвалено на тлі скандалу із зірваним відрядженням Найєма до Берліна на міжнародну конференцію 11−12 червня, яка покликана мобілізувати міжнародну підтримку відновлення країни після руйнування внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

9 червня ввечері стало відомо про те, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відхилив прохання Найєма про відрядження.

“Прем’єр-міністр особисто відхилив моє прохання про відрядження до Берліна без пояснення причин”, — повідомив Найєм. На момент появи новини канцелярія прем’єр-міністра не відповіла на запит щодо коментаря.

Найєм планував узяти участь у дискусіях, а також у зустрічі, організованій PricewaterhouseCoopers LLP з більш ніж 100 німецькими компаніями, щоб обговорити перспективи відновлення України, проблеми та прозорість.

Очікується, що президент України Володимир Зеленський відкриє захід разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Однак Державне агентство розвитку інфраструктури та реконструкції не буде представлено.

Читайте також наші новини у Facebook