Волинь Новини

В Україні заборонили користуватися кондиціонерами: кому

Кондиціонери впливають на дефіцит електроенергії в системі. Якщо населення не буде їх вмикати, то ми можемо «практично обійтися без відключень».

Читайте також: На Волині будують московську церкву

По це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив прем’єр Денис Шмигаль, передає ТСН.

«Ми з себе почали, але показуємо приклад не лише у відновленні, у розширенні нашої генерації – ми також маємо економити електроенергію. Сьогодні масові відключення в більшості міст, в більшості регіонів пов’язані з тим, що зростає температура, зростає включення кількості кондиціонерів…

Наприклад, в місті Києві це 350 мегават – це половина всього споживання. Якщо не включати кондиціонери, ми практично можемо проходити без відключень людей. Тобто, уряд прийняв відповідне розпорядження: в усіх державних будівлях, в Кабміні, в міністерствах, в усіх державних підприємствах заборонено користуватися кондиціонерами. Ми їх опечатуємо, закриємо цю можливість на це літо, це дасть значну економію», – розповів Шмигаль.

Він також додав, що уряд закликає робити це місцеве самоврядування, бізнес.

«Окремо звертаюсь до місцевої влади щодо розумного обмеження вуличного освітлення та парків, вивісок, реклами. Усе це також варто обмежити. Там, де можна не використовувати кондиціонери, де вони не використовуються в технологічному процесі, або якщо це не лікарня… Рішення прийнято: державна влада це літо проходить без кондиціонерів. І це приклад, пропоную всім долучатись», – підкреслив прем’єр.

Читайте також наші новини у Facebook