Волинь Новини

Підлітку з Волині із хворобою СМА, якого однокласники підняли на гору в Карпатах, подарували ноутбук

Учень Рокинівського ліцею Павло Липовський, який через рідкісну хворобу СМА пересувається у колісному кріслі, отримав у подарунок ноутбук.

Читайте також: У Міноборони назвали кількість жінок, які служать в ЗСУ: цифра вражає

Техніку придбали благодійники із Фундації допомоги захисникам України Lesia.ua. Про це Район.Життя повідомила мама хлопчика, Яна Липовська.

За її словами, вручення відбулося на лінійці, присвяченій Останньому дзвонику, і стало справжнім сюрпризом, адже ніхто про це не знав.

Спінально-м’язову атрофію (СМА) у Павла діагностували у чотири роки. А рік тому підліток втратив можливість пересуватись самостійно. Проте це не заважає йому спілкуватись із друзями та бути активним у шкільному та повсякденному житті.

Минулого року учні Рокинівського ліцею вразили всю Україну – вони допомогли піднятися Павлу на гору Шпиці в Карпатах, висота якої 1863 м.

Фото: Рокинівський ліцей

Фото: Рокинівський ліцей

Після цього хлопець пройшов спеціалізоване лікування у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. У квітні йому зробили 12-годинну надскладну операцію на хребті.

«Про історію Павла ми дізнались від вчителів Рокинівського ліцею. Спочатку мали намір допомогти з лікуванням, але виявилось, що кошти вже назбирали люди. Вчителі про нього дуже добре відгукуються, кажуть, що хлопець розумний та старанний. Ноутбука в Павла не було, тому вирішили подарувати, щоб міг вчитись і з друзями спілкуватись», – каже представник Фундації допомоги захисникам України Lesia.ua Тарас Куцик.

Представник Фундації допомоги захисникам України Lesia.ua Тарас Куцик.

Представник Фундації допомоги захисникам України Lesia.ua Тарас Куцик.

Павло із вчителькою Рокинівського ліцею Анною Сидорук

Павло із вчителькою Рокинівського ліцею Анною Сидорук

Читайте також наші новини у Facebook