Волинь Новини

У ліцеї на Волині встановили пам’ятні дошки на честь Олександра Зінчука та Олександра Ханова

У Рожищенському ліцеї №4 відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальних дошок воїнам-випускникам навчального закладу Олександру Зінчуку та Олександру Ханову, які загинули, захищаючи Україну від Російських окупантів.

Читайте також:Відійшов у засвіти колишній головний лікар Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки

Захід організували у четвер 6 червня. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Встановили дошки на фасаді будівлі ліцею поряд з п’ятьма іншими меморіальними знаками – Юрію Повшуку, Віталію Кавці, Андрію Бойчуку, Івану Перію та Тарасу Мелісу.

На урочистій церемонії відкриття меморіальних дошок воїнам були присутні рідні, друзі, побратими та однокласники, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, педагоги та учні, мешканці громади.

«Відтепер пам’ятні знаки на стіні ліцею будуть постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускників освітнього закладу та захисників рідної Батьківщини», – йдеться у повідомленні.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували усіх українських патріотів, котрі віддали життя за Україну. З болем та сумом пом’янули й вчителя школи Леоніда Павлюка, звістка про смерть якого нещодавно надійшла в громаду.

Священники Православної церкви України Микола Царик та Василь Шняк освятили пам’ятні дошки, присутні поклали квіти до меморіальних знаків.

«Світла пам’ять про полеглих захисників назавжди залишиться у наших серцях, бо їм випало на долю стати творцями новітньої історії української державності, а незалежність та воля завжди дається потом, кров’ю та сльозами. Вічна пам’ять Героям!» – кажуть у міськраді.

Читайте також наші новини у Facebook