Новини

Росіяни масовано атакували Україну дронами й били ракетами: важливі деталі атаки

Російські окупанти масовано атакували Україну безпілотниками-камікадзе, а також били по нашій землі ракетами.

Читайте також: У бою з ворожим окупантом загинув Герой з Волині

Всього супротивники запустили 53 ударні БПЛА типу Shahed-131/136, 48 з них було збито, повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук в Telegram. За його відомостями, супротивники також запустили п’ять крилатих ракет повітряного базування Х-555/Х-101, і всі вони були ліквідовані.

“У ніч на 7 червня… противник завдав удару по об’єктах критичної інфраструктури України зі стратегічної авіації – бомбардувальників Ту-95МС з повітряного простору Саратовської області та ударними БПЛА типу Shahed-131/136 із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – РФ та мис Чауда – Крим”, – поділився Олещук.

Генерал-лейтенант додав, що повітряні цілі, які запустив супротивник, знищили у межах Київської, Хмельницької, Харківської, Кіровоградської, Херсонської, Одеської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних сил, а також винищувальна авіація.

Читайте також наші новини у Facebook