Новини

Депутатка з Хмельниччини разом зі своїми дітьми шпигувала за силами ППО в області, їй загрожує довічне — СБУ

Служба безпеки України затримала депутатку однієї з місцевих рад Хмельниччини, яка працювала на ФСБ та допомагала росіянам виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО.

Читайте також: У бою з ворожим окупантом загинув Герой з Волині

Про це СБУ повідомила у п’ятницю, 7 червня.

За інформацією відомства, підозрювана, яку російські спецслужби завербували на початку 2024 року, також залучила до шпигунської діяльності своїх дітей: 42-річного сина і доньку, якій виповнилося 37 років.

Щоб отримати розвіддані, агенти об’їжджали область на своїй машині під виглядом сімейних поїздок. Посадовиця приховано фотографувала “потрібні” об’єкти, а син робив позначки на картах Google. Після цього депутатка узагальнювала інформацію і відправляла звіт куратору з ФСБ через месенджер.

Як зазначають у СБУ, росіян також цікавили місця найбільшого зосередження особового складу, військової техніки та складів з озброєнням ЗСУ.

За виконану роботу російські спецслужби переказували гроші на картку доньки підозрюваної.

Всіх трьох агентів ФСБ затримали “на гарячому”, коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони. Наразі фігуранти перебувають під вартою. Правоохоронці повідомили їм підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Максимальне покарання за цим звинуваченням — довічне ув’язнення.

Читайте також наші новини у Facebook