Волинь Новини

На Волині волонтера-вірянина оштрафували за їзду без прав

Не закінчував автошколу, не має водійського посвідчення, але раз за разом сідав за кермо. Волинянина вже вдруге штрафують та на п’ять років забороняють керувати автомобілем. Але захисник намагається хлопця виправдати, бо ж він, як зазначається, вірянин, волонтер і допомагає пенсіонерам.

Читайте також: Весільний коровай розділили на кладовищі: у Рожищі попрощалися із загиблим Героєм Владиславом Кравчуком

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Обвинуваченому виповнилося 26 років. Він другий раз притягується до відповідальності. Представник зауважив: негативних наслідків від того, що хлопець їхав без водійського посвідчення, не сталося. Крім того, у волинянина позитивна характеристика. А сів за кермо нібито, щоб допомагати пенсіонерам. Це сталося в Любомлі.

«Мій довіритель – член громадської організації вірян, він займається волонтерською та громадською роботами. Організація, зокрема, допомагає людям старшого віку, які проживають наодинці. У той час існувала нагальна потреба в придбанні ліків жінці поважного віку», – розповів адвокат Андрій Барилюк.

Чому ж обвинувачений не отримав посвідчення водія? Його представник пояснив, що в хлопця матеріальна скрута – не по кишені автошкола.

За їзду без водійського посвідчення обвинувачений перший раз заплатив 3400 гривень. А от коли його спіймали вдруге, то в Любомлі присудили вже 40 800 гривень. Хлопця ще й на п’ять років позбавили права керувати транспортними засобами.

Однак молодик пробував оскаржити заборону. Мовляв, він же не водій. Проте сам до суду не з’явився.
«У розумінні правил дорожнього руху він не був водієм, оскільки в нього не було такого права. Таким чином суддя першої інстанції, виносячи вирок у виді позбавлення права керування на п’ять років, не мав таке стягнення накладати», – твердив адвокат.

Проте апеляційний суд залишив у силі місцеву постанову – понад 40 тисяч штрафу і п’ять років без права водіння.

Читайте також наші новини у Facebook